Möte med EU-människor

Igår var vi sex modiga språkkonsultstudenter som gick till klassrum F255 för att träffa deltagare från ett EU-projekt. Dessa deltagare var väldigt intresserade av språkkonsultprogrammet då de funderade på att starta egna klarspråksutbildningar. Dock bara kurser så korta som 30 hp!

Nu är ju inte språkkonsultprogrammet riktigt vad man skulle kalla en ”klarspråksutbildning” även om vi får lära oss en hel del om klarspråk. Vi gör ju så mycket annat också. Men vi var glada att de var intresserade i alla fall.

Det ryktades att det var ett gäng belgare (eller belgier, som jag har för mig att TT föreslog som term?). Detta stämde dock inte riktigt, för det fanns folk Österrike och Lettland (?) också.

De ville i varje fall väldigt gärna filma oss under utfrågningen. Detta var kanske lite pinsamt, men vi accepterade och började svara på de (ibland ganska svåra) frågor de ställde. De tre deltagarna från kull 16 svarade fint på frågor om utbildningen medan vi från kull 17 kanske mest fick berätta vad vi ville göra med vår utbildning. Mitt svar blev konstigt, men de andra var lite smarta och antydde att de gärna ville jobba utomlands.

Tiden tog slut snabbt, jag vet inte om EU-människorna blev så mycket klokare, men de har fått våra mejladresser i varje fall. Jag hoppas i varje fall att de kommer igång med de där klarspråksutbildningarna.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Okategoriserat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s