Texters form och funktion, 5 hp

Texters form och funktion var en kurs i textanalys. Vi har bland annat pratat om diskurser nominala/verbala drag, ramar, propositioner – och min favorit presuppositioner! I princip så har vi granskat allt från reklamtexter till myndighetstexter. Vi har vridit och vänt på texterna och analyserat på alla möjliga nivåer.

Vi har haft två lärare varav var en ung doktorand. Det kan vara värt att notera att alla doktorander vi har haft hittills har varit ovanligt söta och kloka. Det kan också vara värt att notera att närvaron var betydligt högre vid dessa tillfällen.

Inlämningar innebär ofta en del ångest i vår klass. Denna kurs hade två inlämningsuppgifter och innebar (i alla fall i teorin) dubbelt så mycket ångest som andra kurser. Dessutom var kursen bara tre veckor lång, så för oss utan förkunskaper var det lite knepigt att lära sig alla nya begrepp.

Men jag ska inte klaga – det jag fått lära mig har hittills varit väldigt användbart!  Dessutom är textanalys riktigt roligt, särskilt när klassen ska diskutera genus och dolda budskap. Om det är något som får fart på klassen så är det trångsynta texter.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Tentaångest

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s