Den oförbätterliga studenten

Jag misstänker att jag inte är ensam om att vilja ha tisdagens tenta överstökad å det snaraste. Samtidigt som jag önskar att det vore tisdag redan i morgon – eller egentligen helst i går – så infinner sig den där paniken över att tisdagen ligger alltför nära i framtiden. Hur ska jag hinna plugga in allt som jag inte kan redan till i övermorgon!?

Inför varje tenta som jag ska skriva upprepas samma frågor: Varför började jag inte plugga tidigare? Varför har jag tillåtit mig hamna efter i både läsning och övningar? Varför är jag så usel på att planera och strukturera? Efter varje tenta lovar jag dessutom mig själv samma sak: I nästa kurs, då ska jag minsann vara mycket bättre förberedd inför tentan! Jag ska hänga med från start och inte skjuta upp någonting!

Yeah right… Här sitter jag på min fjärde termin på universitetsnivå och förlitar mig tydligen fortfarande på hur lätt jag hade för att lära när jag gick i gymnasiet. Med tanke på att jag faktiskt har fått skriva ett antal omtentor i mitt liv så kunde man ju tro att jag snart borde fatta vinken. Men tydligen inte.

Annonser

2 kommentarer

Filed under Allmänna reflektioner, Grammatik, Tentaångest

2 responses to “Den oförbätterliga studenten

  1. Jag har liksom givit upp. Jag gör mig inga illusioner om ”nästa gång” längre. Realistiskt eller bara sorgligt av mig? Jag vet inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s